Relatietherapie

In het gesprek met jou en je partner wordt er gekeken naar waar jullie behoeften liggen. Welke patronen zijn er ontstaan en lukt het om er samen over te spreken. Het samen zoeken naar de oorzaak en waar liggen de krachten maar ook de ontevredenheid wordt besproken. Doel is om dichter bij elkaar te komen, openheid en verbinding te ervaren in jullie relatie. Maar elkaar ook als individuen te zien die ook een eigen behoeften en verschillen hebben in de relatie. Ik werk volgens de methode EFT.

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.

EFT is ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar stellen en zocht naar een effectieve manier om de verbinding tussen twee partners te herstellen en/of te verbeteren.

De grondbeginselen:

  • Niemand is gemaakt om alleen te zijn.
  • In de veilige aanwezigheid van een geliefde kun je meer aan.
  • Ieder mens voelt zich goed binnen een veilige en verbonden relatie.

EFT is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie, met als doel partners weer samen te brengen. Belangrijk is dat beide partijen bereid zijn zich open te stellen en in te zetten voor de relatie.

Ik sta voor je klaar